Onderhoudstips voor je nieuwe woning

Onderhoud je woning en voorkom hoge kosten

 

Een lekkende kraan, een beschadigde vloer of misschien wel wat last van vocht en/of schimmel? Het zijn vaak stuk voor stuk kleine ongemakken, maar ze kunnen je woning minder waard maken en soms heeft het zelfs impact op je gezondheid. Een loodgieter kan heel wat van deze problemen oplossen en een professionele klusjesman weet er ook wel raad mee. Wij geven je alvast enkele redenen mee om je woning in perfecte staat te houden. Doe het voor je eigen portefeuille, welbevinden en gezondheid!

 

Let op het schilderwerk en vochtplekken

 

Wil je je woning verkopen, dan zijn een aantal details essentieel om tot een vlotte verkoop te komen. Reken maar dat potentiële kopers op het schilderwerk letten. Maar ook vocht en schimmel ontsnappen niet aan de argusogen van kopers. Zorg dus dat je deze zaken op orde hebt. Een loodgieter of klusjesdienst kan heel wat kleine problemen oplossen. Het is een kleine investering die je woning sneller doet verkopen en die je dus recupereert. Vochtplekken zijn vaak een afknapper voor nieuwe bewoners dus deze zijn prioritair. Maar ook een likje nieuwe verf doet wonderen. Uiteraard hoeft dit niet met de duurste verf die op de markt te vinden is, maar professioneel schilderwerk is wel aangewezen.

 

Onderhoud je woning volcontinu

 

Problemen op het laatste moment aanpakken is niet verstandig. Een degelijke planning en een onderhoud door de jaren heen is veel verstandiger. Zo houd je je woning in optimale staat, kun je de kosten spreiden en is het ook aangenamer wonen. Laat geregeld klusjes uitvoeren door een klusjesdienst, laat dingen repareren en zorg dat je op een professionele loodgieter kunt rekenen wanneer het nodig is. Je omringen met professionals die van aanpakken weten is altijd verstandig.

 

Maak eens een onderhoudsplan op. Zo pak je gestructureerd alle ruimtes aan en ben je er zeker van dat geregeld alles eens onder handen wordt genomen. Het spreekt voor zich dat de prioriteiten bovenaan staan te blinken. Schilderen, de gevel laten reinigen, een nieuw laagje vernis, de leidingen laten controleren en de cv-ketel laten onderhouden, … het zijn stuk voor stuk zaken die je kunt inplannen. Er zijn zelfs applicaties voor je smartphone die je hierbij kunnen ondersteunen.

 

Bouwtekeningen zijn handig

 

Heb je klussen die je wil laten uitvoeren, wil je je sanitair laten verbouwen of misschien ga je wel voor een grondige renovatie: zorg dat je de bouwtekening bij de hand hebt. Dit maakt het je partners een heel stuk makkelijker. Ook de kleurnummers van de verf die voor jouw schilderwerken gebruikt werd kan handig zijn als je geen verschillende tinten wil.

 

Laat geregeld alles nakijken en/of herstellen

 

Hoe minder tijd je investeert in het onderhouden van je woning, hoe hoger de rekening oploopt als er wel een probleem is. Regelmatig je toestellen laten nakijken en/of repareren drukt de kosten op langere termijn. Doe dus af en toe een kleine investering in onderhoud om een grotere investering te voorkomen. Het is dan ook verstandig om maandelijks wat geld opzij te zetten voor kleine reparaties en onderhoud. Gebruik dit budget niet op en zet zo budget opzij voor grotere herstellingen.

 

Reken op de expertise van Loodgieter911

 

Wil je je woning laten onderhouden door een betrouwbare partner? Werk dan samen met Loodgieter911. We zijn thuis in loodgieterij, het repareren en plaatsen van sanitair, klussen en verbouwingen. Verder hebben we ook slotenmakers in dienst. We beschikken over een 24/7 service voor snelle interventies. Onze loodgieters zijn snel ter plaatse voor lekken, maar ook sloten kunnen we in een mum van tijd repareren en/of vervangen. Onze professionals zitten verspreid over het ganse land en we kunnen je dan ook razendsnel, betaalbaar en vakkundig verder helpen. Klusjes, lekkende kranen, nood aan ontstopping? Bel Loodgieter911 en alles wordt netjes gerepareerd. Je kan ons bereiken op het nummer 0493020057 of via info@loodgieter911.be